dimecres, 20 d’octubre del 2010

Incloure Gadgets o ginys

Gadgets
Un bloc ben fet inclou una sèrie d'afegits que li donen qualitat. Els més habituals són una llista d'enllaços, un índex de les teues entrades, vídeos, presentacions digitals... Normalment això és difícil de fer en una pàgina Web, però Blogger ho té resolt mitjançant afegits, gadgets o ginys.
Els Gadgets no estan en Enviament de Missatges. Heu d'anar a la pestanya Format, que es troba a la dreta d'Enviament de Missatges.
Exercici 1. Afegeix llista d'enllaços a la barra lateral
Normalment un bloc, posa la llista d'enllaços a les pàgines que el seu creador/a considera interessants. On posa Afegeix un gadget clica i escull Llista d'enllaços.
En una finestra independent del Firefox, vés (d'una en una) a les 5 pàgines Web que utilitzis més.
Per vore com es fa pas a pas, fes clic ací.
Títol: Enllaços
URL: Enganxa l'adreça web de la teva primera pàgina (Ex http://www.elpais.com)
Nom del lloc: Posa un nom curt que tingui a veure (Exemple: El Pais)
Cada volta que omplis la URL i el nom del lloc, clica a Afegeix un enllaç i així fins haver afegit tots els enllaços.
Finalment fes clic a Publica
Exercici 2. Arxiu del bloc
Quan tens un munt de missatges resulta difícil trobar-los. Per això hi ha afegit un gadget que posa "Arxiu del bloc". Posa'l al damunt de la llista d'enllaços i posa el gadget d'arxiu bloc dalt del gadget "Seguidors".
Exercici 3. Presentacions
Mira el tutorial de Slideshare que explica com posar una presentació al bloc. Posa una presentació teua de powerpoint que tingues feta, o fes una nova presentació amb 3 diapositives amb el text que has utilitzat al document PDF de l'activitat anterior (Issuu).
Exercici 4. Canviar la configuració del bloc
Dins de les pestanyes Configuració i Format hi ha moltes opcions. Podeu fer que el vostre bloc siga visible només a qui vulgueu, que es puguen deixar comentaris o no al vostre bloc, canviar totalment l'aparença i afegir un munt de gadgets més. En aquest bloc hi ha afegits un diccionari, un servidor de notícies i una agenda, però en Afegeix un gadget n'hi ha milers. Això sí, la majoria en anglès.